Nieuw Christendom. 6

Aeltsje

Nieuw Christendom 6
Oud en Nieuw

Het is al wel heel lang geleden
Dat Vikingen Noord Europa aandeden.
Zij vestigden zich o.a. In Friesland
De meest noordelijke provincie van Nederland.
In het groot en in het klein
Moeten wij ons daar eens bewust van zijn.
Het Christendom heeft zich toen verspreid
In Eenheid en Liefde wereldwijd.
Nederland is een protestant land.
Het Katholicisme kwam door oorlog naderhand.
Vanuit het zuiden met hoekse en kabeljauwse twisten.
Konden wij uiteindelijk vrede stichten.
Er werd uiteindelijk vrede gesloten door de Synode van Dordt.
Beide partijen hebben immers dezelfde God.
Willen wij gelukkig zijn, in het groot en in het klein
Zo zou het ook in deze wereld moeten zijn.





Alida


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Aeltsje (Actief sinds: 11-06-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nieuw Christendom. 6’ van Aeltsje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.