De stem

Vincent Oostrijck

De stem

Als je het licht betreedt
Hoor je Mijn stem

En als je Mijn Stem hoort
Dan ben je eindelijk weer thuis

Meer thuis
Dan je ooit bent geweest

Het was een lange reis
Die jij hebt gemaakt

Langs de eenzame wegen
En de drukke straten
Van jouw levenspad

Je hebt veel geleerd
Veel meer dan je beseft

Alle levenskennis
Is met je hart vergaard
Niet met je hoofd

Je staat aan de oevers
Van een zee van tijd

Zwem

Word één

Met het water dat jou verwelkomt
De golven die je dragen
De getijden die je meevoeren
De sterren die je weg verlichten
De hemel die je een thuis geeft

Je bent onderdeel van alles
En alles is onderdeel van jou

En vergeet tenslotte niet
Te genieten van de reis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De stem’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.