INLOGGEN
«»

LANG OF BREED?

Men tracht de kundigheid
het snelle werken
en het stromende geld
der samenleving
steeds groter te maken
met eer en geldingsdrang

de enkeling wil zien
hoe zijn wensen en eisen
naar almaar meer streven

de menselijke geest
omvat een sterke boom
die snel de hoogte zoekt
het wolkendek tegemoet
een wiebelige top krijgt
zijn bast misschien schade aanbrengt
of angst door de lucht strooit

mocht de groeikracht eens wijs
van stam in takken overgaan
een wijde kroon scheppen
waar Gods milde adem
zegenend doorheen waait
dan
had het ruime luchtige loof
geurige bloesems
veelbelovende vruchten
uit drukke vogelnesten
klonk allerlei roep en zang
in koren verhalend
van Hemelse gaven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘LANG OF BREED?’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.