Rots breekt

Jan Folkert

Rots breekt op stille dag,
waar vanaf het arendsnest
ik vroeger veilig viel

en mineralen nieuw ontdekt,
nu kwetsbaar blootgesteld
aan 't oude licht... Dat nieuw...

Dat kolkt als levend water
in ‘t oude woord dat smelt.

Dat vloeit...
in stromen van verandering
naar nieuwe vorm.

Naar gave van verlangen.
Groot, woordeloos...
naar God.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Folkert (Actief sinds: 25-06-2023)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is geschreven in januari 1999 en is in 2002 door de dichter gepubliceerd in de bundel Nardusolie (zoektocht naar de mens), tweede druk in 2011.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rots breekt’ van Jan Folkert zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.