INLOGGEN
«»

Christus Salvator

Christus Salvator gebeiteld uit steen.
Een middeleeuwse gevelweergave met het
oog op het wereldse religieuze algemeen.
De mensenzoon voor wie in hem gelooft
stierf eens voor een wereld in zonde
aan wie door hem sedertdien de eeuwige
vrede wordt beloofd.

Vanaf het Paushuize te Utrecht omklemt hij
de rijksappel van de wereldse macht.
Waar eens de Nederlandse paus Adrianus VI
zetelde; wordt heden ten dage iets van een
versteende hoop onder de aandacht van een
oplettende mensheid gebracht.

Christus Salvator die nog steeds redding
biedt aan het oog, dat in de diepere betekenis
achter zijn afbeelding de ware boodschap ziet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Christus Salvator’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.