onverschilligheid

Natasja Delanghe

want weet je, het regent buiten
en ik hou niet van natheid
hoeveel kogels ook kletteren
hoeveel raketten ook klateren
er is een stevige wind vandaag

het bloed in de straten
vloeit tomeloos rijk
maar weet je, het is koud buiten
en ik klaag en ik klaag
niet over de doden van vandaag
maar over mijn kleine zorgen
niet over de doden van morgen
of over de miljoenen bommen
die genadeloos en gestaag
uit de lucht vallen vandaag

baby's, kinderen, ouders
de schaduw des doods op hun schouders
maar weet je, het is guur buiten
juist daarom dat ik klaag
al die lijken van vandaag
en die raketten in de lucht
klinken niet luider dan een zucht
uit barre, verre oorden
waar mensen elkaar vermoorden

want weet je, het waait buiten
het is kil en nat
hoeveel granaten ook knetteren
hoeveel mijnen ook kletteren
buiten hoor ik de wind fluiten
en het is gevaarlijk glad

ik denk dat ik me veilig thuis
knus ga installeren voor de buis
en wat ga kijken naar al dat bloed
met een warm kopje minute soep

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Natasja Delanghe (Actief sinds: 11-11-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘onverschilligheid ’ van Natasja Delanghe zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.