INLOGGEN
«»

beter

ik heb het gehad
met brulboeien
die op tv
hun waarheid loeien

ik ben zo moe
van het politieke gekrakeel
gekakel
van wie nu weer
een ei moet leggen

kibbelkabinetten
vol Machiavellistische tekens
waar je de waarheid
altijd tussen lijnen moet lezen

als hooggeleerde heren
op tv opdraven
zich ertoe lenen
hun zwakke licht te laten schijnen
over begrip
maar voluit
over de verwachte
verkiezingsresultaten

ik baal van het woord natie
glijmiddel van bekrompen eigenheid
een Vlaamse canon
God beware

het is wij tegen zij
en zij zijn een bedreiging
want wij zijn zoveel beter
hier schijnt het licht
van de verlichting
zou het.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘beter’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.