INLOGGEN
«»

de beeldjesstormers

er waren zeshonderdduizend beeldjes
eentje voor iedere soldaat
die viel in dit verloren land
tussen grijze hemel
en het noordzee strand
600.000 weggescheurde dromen
en morgen, morgen was de dag
dan kreeg ieder zijn soldaatje
herinnering en bevestiging
van nooit meer van dat
vandaag zijn mensen
met heel lange vingers langsgegaan
ze hebben er duizenden gestolen
voor de camera's
die hun gezicht niet mochten tonen
het leek wel koopjesdag
die op winst beluste oenen
weten niet waar het om gaat
en de gevallenen worden nog een keer onteerd
hun nagedachtenis nog eens gestolen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-11-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de beeldjesstormers’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.