Sylvana Simons

Vrouwke

Sylvana Simons
ken ik nog van TMF.
Superkorte afro,
grote mond en superslank.
Mooie negerin
die muziek presenteerde.
Wie had dat gedacht
dat ze aanzet zou geven
tot een heuse Pieten consternatie.
Fel was ze tegen Sinterklaasfeest met Zwarte Pieten
heel Nederland moest het weten.
Ze richtte Bij1 op, haar politieke partij
en kwam in de Tweede Kamer in 2021.
Nu in 2023 gaat ze de politiek verlaten
maar ik weet het zeker
deze diva zal nog wel
iets van zich laten horen en zien.
Zij is kleurrijk en blijft niet ongezien.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vrouwke (Actief sinds: 17-09-2020)

Informatie bij het gedicht

juli 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sylvana Simons’ van Vrouwke zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.