Dertien weken

-WB-

Anders Breivik,
was veroordeeld... dacht ik.
Zevenenzeventig jonge mensen door zijn hand gedood.
In evenzoveel gezinnen het verdriet oneindig groot.
Anders Breivik,
ligt geketend aan een zware kogel...dacht ik.
steunend, zuchtend en vol spijt
om zijn misdadige gewetenloosheid in die tijd.
Anders Breivik,
heeft het zwaar...dacht ik.
geen enkele straf maakt zijn daden ongedaan
hoe kan zoiets in iemands hoofd ontstaan?
Anders Breivik,
heeft veel spijt....dacht ik.
vooral "vergeving vragend". ..verwachtte ik.
1093 weken = 21 jaar, zo heb ik het bekeken,
gedeeld door 77 moorden is voor elk slachtoffer 13 weken.
Anders Breivik,
komt nooit meer los...dacht ik.
Maar krijgt een strafmaat waarbij het mij ontgaat...
waaruit gerechtigheid in dit geval bestaat.
Anders Breivik,
profiterend van een sociaal systeem...bedacht ik
Woont in de gevangenis, in een 3 cellen appartement,
drie ruimtes met mogelijkheden ongekend!
Anders Breivik,
vol verbazing... bedacht ik;
Mag eten koken, kleren wassen, lezen en ook schrijven,
voorzien van alle luxe in deze drie verblijven.
anders Breivink
onbegrijpelijk... bedacht ik.
Telemark-gevangenis in Skiën.
Playstation 3 verouderd? hij wil gewoon een nieuwe zien..
Anders Breivik,
Ik had het niet verwacht,
maar heb dus blijkbaar... totaal verkeerd gedacht!!
Anders Breivik,
In een ding had hij wel gelijk...bedacht ik
de Noorse democratie loopt op zijn laatste benen,
als ze daar niet beter de juiste juridische beslissingen nemen.

































Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

-WB- (Actief sinds: 22-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dertien weken ’ van -WB- zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.