INLOGGEN
«»

Wij Willen Een Zijn

Wij willen samen een zijn,
En toch kunnen we verschillend zijn.
We ervaren onszelf anders,
En doet een andere huidskleur soms pijn.

Jij Bent voor anderen zwart.
En ik ben een witte mens.
We leven apart,
Maar hebben soms dezelfde wens.

Wij willen het aparte niet houden.
Wij willen de verschillen kwijt.
want wij willen samen een zijn,
En dat willen wij voor altijd.

Zo apart met pijn verder leven,
Daarmee kunnen we niet verder gaan.
Mandela heeft ons de weg gewezen,
Kleur verschillen duren te lang voor een bestaan.

Wij willen het aparte niet houden.
Wij willen de verschillen kwijt.
Want wij willen samen een zijn,
Eendracht zal ons voorgaan in de nieuwe tijd.

Zwart over wit, wit over zwart.
Wij willen een zijn.
En niet apart.

Wit over zwart, zwart over wit.
Ogen zien niet de verschillen,
Als het hart dezelfde pit bezit.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wij Willen Een Zijn’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.