Tijd is menselijk

wil melker

 de grootste vijand
 van de tijd is eeuwigheid
 ze waait zichzelf wind

 zij heeft de dag waarin
 de nacht verdwijnt omdat
 de zon daar altijd schijnt

 tijd is menselijk
 zij kijkt van uur tot uur
 telt alle seconden

 ze heeft het leven
 lief omdat door dood
 geboorte wordt ontbonden

 ze vult heel je bestaan
 drukt jouw stempels tussen
 komen en weer gaan

 heeft vandaag en morgen
 in de hand was gisteren
 de zomer en het strand

 ze zal de toekomst breken als
 je dagen zijn geteld dan wordt
 jouw tijd door eeuwigheid geveld

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

12/11/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tijd is menselijk’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.