bittere woorden

Fairouz

bittere woorden

verdriet is al lang uit zijn ogen verdwenen
bittere woorden doen hem niets
schaduwen zijn vertrokken met de nacht
haar woorden -och hemel – van geen
enkel belang

het heeft even geduurd voor hij weer
bij zinnen was en haar echte –ik – zag
hij maakt zich geen zorgen om haar
ze beperkte hem in alles wat hij deed
was niet zo oprecht als ze men dacht

- daar mocht men zelf achterkomen-

buiten is het nog donker , zijn hart echter
niet meer , integendeel alles is zo licht.
nooit geweten dat vrijheid zo goed voelt
en ook naar hém lonkt , hij heeft weer zin
in het leven . oprecht lief te hebben…

bittere woorden heeft ze gesproken . ze
gleden langs hem heen zonder indruk op
hem te maken…ze zijn gesproken omdat
ze begreep dat hij ook werkelijk ging.

zijn koffer staat al klaar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Fairouz (Actief sinds: 08-02-2014)

Informatie bij het gedicht

blij met zijn besluit

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘bittere woorden’ van Fairouz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.