Op de wolken van genot

Joris Olivier

Als jij mij op mijn lippen kust,
voel ik weer die lust,
om weg te drijven in een euforie,
waarin ik Venus zie.

Op de wolken van genot
voel ik mij een olympische god,
die in hoger sferen verkeert,
die ’t liefdesspel nooit verleert.

Jij bent Michelangelo’s ideaal,
die in zijn Syxtijnse frescotaal
vorm geeft aan jouw rondingen,
waarover cherubijnen zingen.

Maar bovenal, ja dat vooral,
ben jij de muze in mijn hart,
die mijn denken verwart,
nadat jij mijn liefde stal.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 09-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op de wolken van genot’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.