Liefde

Dicht_bij

Liefde

Liefde,
Je leert het waarderen
Verliefd wordt houden van
en houden van,
als het goed is..
liefde
tot de dood
scheiding maakt.

Liefde………
Hoe ouder je wordt
des te groter het verlangen
het verlangen naar liefde.
Maar ook des te meer de waardering
dat er áltijd iemand is….
die onvoorwaardelijk van je houdt,
als het goed gaat of slecht!


Liefde blijft groeien
de verliefdheid van die eerste tijd….
keert weer in het leven.
Maar als het er opeens niet meer is…..
dan pas weet je wat je mist.
Liefde, niet voor even
maar heel het leven
zelfs al wordt je gemist.

Liefde…..
jong, oud of nog ouder
het geeft zoveel
het kost zo weinig
wees er zuinig op
koester het in jouw hart.
Liefde geeft zoveel geluk
maar ook zoveel smart.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dicht_bij (Actief sinds: 15-01-2024)

Informatie bij het gedicht

Liefde in al de facetten

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Liefde’ van Dicht_bij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.