in blauw dat kou laat groeien

wil melker

ik zocht je op
een weg van wilde bloemen
je kleurde aan de lucht
in blauw dat kou laat groeien

ik vond je in het groen
dat geen seizoenen kende
je leefde zonder tijd met
liefde die je niet verwende

we ruimden onkruid
uit ontkend verleden
je schoot op en groeide
naar de zon van heden

ik heb je niet geplukt
je bent nog lang niet open
pas als er bloemen zijn
is je schoonheid echt ontloken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 18-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘in blauw dat kou laat groeien’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.