In je ziel krijst pijn

wil melker

 bassen dragen je geluid
 voorbij de huizenblokken
 geven ruimte aan je stem
 die raakt met nostalgie
 van zware kerkklokken

 met vingers knijp je
 in mijn maag en draait
 de twijfels om in weten
 haalt uit met vaag verdriet
 dat ik niet kan vergeten

 de toon vervloeit tot
 woorden maar de beelden
 komen niet dissonanten
 breken dan de melodie
 stilte zwijgt in mededogen

 je ogen vragen om
 begrijpen in je ziel
 krijst pijn scherpte
 krast in het refrein dat alle
 dagen klinkt maar zelden zingt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In je ziel krijst pijn’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.