INLOGGEN
«»

DE LENTE

En kijk, hier komt de lente aan
met regen in een bui,
de winter heeft zijn best gedaan
en is nu liever lui.

De vogels zijn er ook alweer
en zoeken een partij
in 't raster van de conifeer,
een blauwtje hoort erbij...

Een merel of een pimpelmees,
een ekster of een duif,
ze vieren echt de lente
als een puber op een fuif,

en is de vrouw dan aan de man,
dan valt er eens een ei,
of eentje dat niet vliegen kan,
maar dat is pas voor mei,

dus eerst breekt nu de lente aan
en 't is opnieuw weer fijn:
de kleuren kan je gadeslaan
en 't oerbeeld van het zijn,

en ook komt nog de zon erdoor,
het zonlicht in de tuin:
kom vogels, vlieg, en ga ervoor
met leven in de kruin.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Inge Depauw
Actief sinds: 03-09-2020Informatie bij het gedicht:

Deze tekst kan beschouwd worden als een gedicht, maar is ook een lied waarvan u de partituur kan terugvinden op m'n website. Het maakt deel uit van tekst- en liedbundel LIEDJES OP ACCORDEON. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE LENTE’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.