INLOGGEN
«»

Lentelach

Daar ben je dan eindelijk
Na lange maanden kilte
Verwen jij mijn wangen
In stralen vol energie

Snel zal je velden kleuren
In vele felle tinten groen
Als een van Gogh
Smijt je met je verf

Vogels vormen koren
Of lopen in verliefde tred
Nesten snel gerepareerd
Of volledig nieuw geweven

Tot bladeren en bloesem
Ze uit het zicht onttrekken
En eitjes onder warm dons
Hongerige kroost beschermen

Nieuw leven groeit
Dankzij onvermoeide ijver
Speurend naar rupsen
Kevers, torren en vliegen

Mensen worden wakker
Zoeken en vinden elkaar
In gesprekken vol plannen
Voor komende maanden

Een wereld lijkt te lachen
Binnenstebuiten te keren
Tuinen opgeknapt en voorbereid
Op lange lichte warme dagen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Wichard de Krijger
Actief sinds: 04-02-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lentelach’ van Wichard de Krijger zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.