INLOGGEN
«»

Lente prikkels



De lente komt
het is heus waar.
Al is alles nog zo wit
als ik nu naar buiten staar.

Doch de voorboden tekenen zich af.
de loten priemen reeds door `t oude hout
Ook al is het nu nog vaak bitter koud
heus de lente komt in draf.

ook de Narcissen tonen reeds hun blad
Ja de winter heeft `t nu echt gehad.
De schaatsen kunnen weer in`t vet
en het winterdek kan van het bed.

Laten wij echter niet te vroeg gaan juichen
De Oosten wind kan alles buigen,
maar in de zon en achter glas
dacht ik reeds dat het lente was.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lente prikkels’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.