INLOGGEN
«»

De liefde in het samen klussen

 Ze kopen samen planken,
 zij meet, hij zaagt.
 Zij zet de tekens
 voor de spijkergaten,
 hij boort, hij draagt.
 Zij houdt de ladder vast
 als hij naar boven klautert.
 Terwijl hij timmert
 knijpen zijn ogen saam,
 zijn lippen gaan een stukje
 van elkander.
 Zij ziet het vol van liefde aan.
 Haar handen wit
 van ’t klemmen van de ladder
 vraagt ze aan hem
 of het nog gaat.
 Hij heeft de klus geklaard.

 Als hij is afgedaald
 tot ooghoogte van haar
 raken zijn lippen
 heel voorzichtig
 even die van haar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Coby Poelman - Duisterwinkel
Actief sinds: 28-03-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De liefde in het samen klussen’ van Coby Poelman - Duisterwinkel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.