INLOGGEN
«»

omdat niets ons tegenhoudt

alle dagen die wij samen tellen
springen wij dagelijks uit bed
met een lach op ons gezicht
om elkaar dan weer te zeggen
waar geen woorden voor zijn

wij willen en kunnen niet anders
dan met stomheid geslagen zijn
waar er geen tekst te vinden is
die daarvoor al eens verzonnen is
voor wat wij eigenlijk zeggen willen

het is als de liefde is
die geen seizoenen kent
het is als de liefde is
zonder remedie of medicijn
het is als de liefde is
redeloos onbeheerst en uitzinnig
daarvan kun je zeker zijn

zonder elkaar zijn wij onszelf niet
daarom vraag jij wat ik jou vraag
neem alsjeblieft mijn hand
zeg gewoon ja
zeg gewoon dat niets je tegenhoudt

het is enkel en eenvoudig zo
dat jij uniek bent voor mij
de enige en alles wat ik wil
daarom wil ik dat jij hier blijft
dat jij altijd naast mij blijft

het is als de liefde is
die geen seizoenen kent
het is als de liefde is
zonder remedie of medicijn
het is als de liefde is
redeloos onbeheerst en uitzinnig
daarvan kun je zeker zijn

zonder elkaar zijn wij onszelf niet
daarom vraag jij wat ik jou vraag
neem alsjeblieft mijn hand
zeg gewoon ja
zeg gewoon dat niets je tegenhoudt

het is alles wat wij willen
elkaar liefhebben om lief te hebben
daarom zeggen wij ja
volmondig ja tegen elkaar
omdat niet ons tegenhoudt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven ter gelegenheid van het huwelijk tussen Jitske Berthe Antenette Doodkorte en Bart de Paauw | 1 oktober 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘omdat niets ons tegenhoudt’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.