KAMP WESTERBORK

Han Messie

Binnen strenge omheiningen
werken mensen gedwongen
onder harde bevelen
vullen dozen en laden
harken bezaaide aarde
vinden ondanks scherp toezicht
hun arbeid eenvoudig gezond
maar menige avond
mogen ze genieten
van vrolijk toneelspel
om de volgende morgen
daagse plicht te hervatten
waarbij voortdurend onzekerheid
kwelt met tergende vragen
wat in de toekomst wacht
welke mensen de trein meeneemt
waar de reis heen gaat
wie vandaag aan de beurt zijn

voorlopig rustig hier blijven

men weet niet dat
bij de plaatsen in het oosten
vol moord en verschrikking
dit verblijf in Drenthe
een pretpaleis is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘KAMP WESTERBORK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.