INLOGGEN

Gedichten over historie / historische gedichten

Hieronder hebben wij alle historische gedichten en gedichten over historie uiteengezet die er op Dichters.nl zijn te vinden. Deze gedichten gaan over historie, historische gebeurtenissen en historisch besef. Kijk ook eens in de rubriek 'Herinneringen en vroeger' voor gedichten die gaan over het verleden van mensen zelf.

Heb je zelf één of meerdere gedichten over historie of historische gedichten, of wil je kleine korte gedichtjes maken voor deze rubriek? Stuur je gedicht of gedichten dan naar ons in ter plaatsing via de button Gedicht maken/plaatsen. Hartelijk dank!


De Franse hofstad Utrecht 120 PROCENT WAARVAN ??! 
AAN TE PAKKEN !!! AAN-DE-KAAKSTELLERIJ (1) !!! 
aangepast vermogen Achter Het Prikkeldraad 
AFPAKKEN (3) !!! AL OUD _ NOG VERRASSEND 
AL DIE SCHANDALEN !!! Album der verloren jaren 
ALLES IS .... Anachronisme 
Astrid Van Zweden Begraven geheimen 
BERUCHT !!! Bestorming Bastille, 14 Juli 1789 
Boer op zee BROMPOT !!! 
Cocagne Dag, Dagsluiter 
De Dikke En De Dunne de lange vrede 
De nacht is voorbij De oude koffiepot 
De ridder De Vliegende Hollander 
DE WERELD IS KLEIN .... Decembermoorden 
Dolmen DOOR DE SNEEUW !!! 
DROEZELOOR duister als die eeuwen 
EEN ANDER GELUID !!! EEN HELDER MOMENT !!! 
Een Ode Aan De Liefde EEN SCHURK SPELEN .... 
Een volk onder een ster. Suriname  EEN VOLWASSENHEID .... 
EENVOUDIG (2) .... ER WORDT NIEUWE .... 
Europa's Beroemdste Liefdespaar Fukuyama 
GEZICHT OP NEE !!! Guernica 
Harry Truman's droom heksen 
HET IS LEUKER .... HET LEVEN ALS .... 
Het Parool Het Parool 
HET PERSONEEL (3) !!! HET PERSONEEL (4) !!! 
HET PERSONEEL (5) !!! Het Wapen van Utrecht 
HET WERELD-TONEEL !!! Hier waar ik sta 
Hiroshima historie 
HISTORIE (1) !!! hoe het vroeger beter was 
HOLDERDEBOLDER !!! Homo universalis 
HUIS EN VRETEN .... Hunebed 
Ik Ben Anne Frank, Zei Ze Ik ben je gids 
Ik breng in mijn herinnering  IMPRESSIE VAN DROMEN 
IN SYMBIOSE !!! jagers 
Kasteeltuinen KOUDE DRUKTE !!! 
Lange schaduwen... leven 
Leven Tot In De Eeuwigheid Mannen met baarden op de woelige baren 
Middeleeuwen Mijn oude buurt 
nalaten niet eens zo lang geleden 
NIET GOED ... NU EN LATER !!! 
Ode aan Alice Nahon ode aan de eik 
OM GAAN DRAAIEN !!! ONDER-ONS !!! 
Onfortuinlijke Fortuyn OP DE MAT !!! 
OPHITSEN ??! OPSPRINGEN !!! 
Pampus Passendale 
PLAT WALS !!! Raspoetin, Raspoetin 
Richard III Schrayershoucktoren 
Selamat jalan SNEL WORDT .... 
Spiegelzaal Te Versailles STRIJDBAAR !!! 
Tante Lien TE VEEL ACHTERAF !!! 
TOETS !!! TRADITIE (1) !!! 
UITBUITEN !!! VAN ALLE TIJD !!! 
van badfride tot putte 1000 jaar Verdun 1916 
VERHALEN (6) !!! Vooral heel klein 
Voorzichtig voor de stekels Wilde ganzen 
Wim Kan en keizer Hirohito Zee van bevrijding. 
Zeehelden vertellen een nog boeiend verhaal zoals het was 


Gedichten over historie / historische gedichten
(gerelateerd)