Middeleeuwen

Ron Dietvorst

Gisteren ploegde ik mijn morgen lands
compleet van zes tot de noen
was gelukkig niet Groenlands
graaf zei voor het graan moest ik het doen

kreeg er weinig of niets voor terug
moest niet betalen is dat wat je dacht?
kreeg alleen maar een kromme en versleten rug
kostte me al mijn duiten en zilverlingen aan pacht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Middeleeuwen’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.