Evolutiewonder

Joris Olivier



De wondre wereld w’in leven,
heeft d’evolutie ons gegeven.
Het begon heel lang geleden,
wat ons bracht tot het heden.

In den beginne was de knal,
de oorsprong van dit heelal,
met al die miljarden sterren
en planeten, dichtbij en verre.

Hoeveel heelallen is onbekend,
onzekerheid je niet aan went,
is nog ver buiten onze kennis,
weten bij lange na wat er nog is.

Godsdienst noch geleerdheid
beschikken over dé waarheid,
blijft zo nog heel veel ongewis,
helaas ook zinloos gekissebis.

Laten we genieten van wat is,
niet strijden om wat jij of ik mis,
genieten van en met elkaar,
zonder gemopper en gemaar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Evolutiewonder’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.