INLOGGEN
«»

DE MANESCHIJN

In 't complex gebeuren
van het wijds heelal
is veel te bespeuren
sinds de grote knal,
maar het lijkt zo rustig
in de maneschijn.

Sterren en planeten,
toch nog mysterieus,
willen we graag meten,
ernstig ingenieus,
maar we zijn al zeker
van de maneschijn.

't Inspireert,
't fascineert,
't is grondig bestudeerd,
poëzie,
theorie
over haar energie.

De muziek der sferen
is, jammer, helaas,
moeten wederkeren
naar haar oude baas,
maar ze zou zo mooi zijn
in de maneschijn.

Duizenden objecten
maken dat weer goed
met felle effecten
of een zwakke gloed,
laat ons iets creëren
in de maneschijn.

Filosoof
en geloof:
vaak was 't een diepe kloof,
maar 't gespin
naar 't begin
gaf zo het leven zin.

Ondertussen dijt het uit:
voor het op de grenzen stuit
blijft het wijde universum
voor haar stof
een te overwinnen kluit
in de maneschijn.

Druk verkeer,
schroot, en meer
in de ruimtesfeer,
een nieuw zicht
breed belicht
in een persbericht.

Prestigieus,
desastreus,
maar ook genereus,
want toch fijn
is de lijn
van de maneschijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Inge Depauw
Actief sinds: 03-09-2020Informatie bij het gedicht:

Deze tekst kan beschouwd worden als een gedicht, maar is ook een lied waarvan u de partituur kan terugvinden op m'n website. Het maakt deel uit van liedbundel TOT HIER EN VERDER. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE MANESCHIJN’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.