INLOGGEN
«»

Onze wereld is een huis

Onze wereld is een huis.
Een thuis voor de vele
opvolgende generaties.
Oneindig lijkt te zijn haar
kracht. Onnavolgbaar haar
prestaties.

Onze wereld is energiek.
Een eeuwig voortdurende
dynamiek. Onuitputtelijk
lijken te zijn haar bronnen.
Onnavolgbaar haar levens-
kracht die uit haar kan worden
gewonnen.

Onze wereld is uniek.
Blijft voor haar bewoners
immer sympathiek. Laat door
het mensdom eeuwigdurend
met haar sollen. Laat haar verborgen
bodemschatten uitputtend van binnen
naar buiten rollen.

Onze wereld bleek altijd een
garantie voor een unieke levens-
kracht in het heelal. In een ruimte
waar haar levenskracht onuitputtelijk
leek; wordt deze door de mens in een
mum van tijd opgestookt en vergiftigd
uitstoten naar een gat dat haar eens
zelf verzwelgen zal.

Onze wereld is een huis.
Nog steeds dat schitterende bouwvallige
thuis. Bereidt de mens met een gespeelde
naïviteit nog steeds al de benodigde ruimte
te geven. Een benodigde ruimte die zij krijgt;
wanneer zij in duurzaamheid beseft, dat zij
als een goed huismeester dient te zorgen
voor het leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onze wereld is een huis’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.