Perfectie

Roel van Ekeris

De tirannie van het geweten
Gedachten telkens zweten
Hoge normen aan het leven
Veranderende gedachten, zonder streven

Ze eisen meer en meer
Gaan in de fout, telkens weer
Nooit is goed, goed genoeg
De valkuil die het minderwaardige droeg

Realisme mag verzachten
Perfect zijn kost soms zoveel krachten
Bezorgdheid heeft men over zichzelf afgeroepen
Laat het kritische maar eens wegfloepen

Het neerslachtige geen voedingsbron meer geven
Minder eisen, lach het leven
Het leven blijft de moeite waard
Als men met minder eisen, het leven aanvaard

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Perfectie’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.