Depressie aanvaarden

Myrthe Dokens

Ik moet proberen mijn gedachten en gevoelens te accepteren,
om zo niet meer te kunnen acteren.

De positieve dingen toe te laten en te vullen,
zonder ernaar te brullen.

Ze binnen te laten,
en het negatieve loslaten.

Moeilijke dingen leren aanvaarden dat ze er zijn,
zoals pijn.

Het laten voelen en er niet tegen vechten.
Zo kan het misschien verhelpen.
Het wordt zo niet mijn ondergang,
anders is de weg nog lang.

Het zou me alleen maar verlammen
en de dooddoener zijn van het heelal.

Vechten is een kwaliteit,
maar voor mij is dit te ver geraakt.

De meesten moeten van hun lichaam leren houden.
Ik, van het innerlijke.

Ik moet in mezelf doen geloven,
zo geraak ik terug te boven.

De krachten uit mezelf halen,
zonder verder te malen.

De waarde van mezelf leren kennen,
en erkennen,
en niet wegrennen,
want zo verlies ik mezelf terug.

Mijn zelfzekerheid niet onderdrukken,
maar het positieve doen plukken.

Ik zal mezelf doen overwinnen,
om zo terug te kunnen herbeginnen.

Om te zien dat het leven,
niet alleen is om te overleven,
maar je er ook in kunt zweven,
en samen mooie dingen in kunt beleven.

De depressie zal wegzakken naar het dal,
maar ik kom niet meer mee in die val.

Myrthe Dokens, 12/6/2020

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 12-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Myrthe Dokens (Actief sinds: 08-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Depressie aanvaarden’ van Myrthe Dokens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.