Psychose

fogske

Daar sta je dan; op de wereld,
die niet de jouwe is.
Daar sta je dan; in de kamer,
die voor jouw een gevangenis is.
Daar sta je dan; alleen,
maar volgens jou met zoveel meer.
Je schreeuwt, je roept, je lijd.

Ik reik mijn hand uit,
maar ze verdwijnt in de mist.

Daar sta je dan; op de wereld,
die langzaam verbrokkeld.
Daar sta je dan; in de kamer,
waar de tralies vervagen.
Daar sta je dan; alleen,
maar volgens jou niet meer met zoveel.
Je roept, je fluistert, je breekt uit.

Je reikt je hand uit in de mist,
we vinden elkaar.

Daar staan we dan op de wereld,
die nu de onze is.
Daar staan we dan; in de kamer,
die nu veilig, vertrouwd is.
Daar staan we dan, niet meer alleen;
maar met ons twee.
Je praat, je luistert, er is rust.

Hand in hand, het lijden doorbroken;
in rust je leven weer tegemoet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 25-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

fogske (Actief sinds: 29-11-2014)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is geschreven omdat ik me soms machteloos voel om op te boksen tegen het psychisch lijden van mijn patiënten. Maar ik kan net zo verwonderd zijn als zie hoe ze strijden en we elkaar toch vinden om dan samen de strijd aan te gaan. Geschreven 14/3/2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Psychose ’ van fogske zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.