INLOGGEN
«»

Geboren In Het Ochtendlicht

De stad ontwaakt uit zijn strenge nacht.
Sluiers van nevel omhullen haar gebouwen.
Uit haar centrum kruipen onverwacht
De ingezeten mannen en vrouwen.
De ochtend zet haar wereld in een roze gloed.
Het gebroken ochtendlicht, dat aan
Een parelketting denken doet.

De stad is ook vandaag weer een bron
Van eeuwig leven. Jaren, maanden
rijgen zich aaneen, zijn met de dag
Van haar geschiedenis verweven.
In haar centrum klopt het hart,
Bij iedere hartslag worden de
Burgers opnieuw voortgedreven.
De ochtend geeft aan haar wereld nieuw bloed,
geeft aan iedere geboorte het burgerschap voorgoed.

De stad is geboren in het ochtendlicht
Met zicht op een eeuwig leven.
Haar geschiedenis bepaalde wat zij nu is,
Heeft aan haar ziel een eigen identiteit gegeven.
Ik ben haar burger en wordt benijd,
Enkel om het feit, dat ik deel uitmaak
Van haar leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-06-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geboren In Het Ochtendlicht’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.