INLOGGEN
«»

Vlaanderen

er drijven grijze wolken
voorbij gesloten hemel
een Rembrandtlucht
maar zonder licht
in tunnels met wat vage lampen
het denken, het gedenken
necropolis van verspilling

mijn land is uit de kering
velen zijn wandelende hamburgers
verleden is verveling
vraag er niet naar
dit is te lang voorbij
voor mij

studies worden afgeschreven
naar het pijpen van de macht
homo economicus is vlees geworden
de krentmeesters lachen
uit hun macht

opgestuwd in volle vaart van volken
wonen in dezelfde blokkendozen
buiten de stad
langs linten van bebouwing
de gevel van het land
zo lelijk als de nacht

ze schurken aan tegen de macht
en zien het zwarte tij niet komen
de onderbuik is zwart
vol met verhalen
over wij zijn beter
en wat we zelf doen
doen we beter

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vlaanderen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.