Ballet

Dakoyria

Door een gigasprong heeft zij deels het
luchtruim bezet In gang gezet door uiterst
kleurrijk ballet
De ragfijne, zacht getinte vleugels wijd
gespreid waarbij zij met groot gemak voor
even de aarde vermijdt

Kort in hemelse sferen verkerend; haar
elegante partner in een tegenbeweging zich
kerend... Te fraai om zomaar benoemen te
kunnen gaan als zij dansen de sterren van
de hemel, je voelt je door de sfeer opgenomen

als zij langzamer bewegen gaan Als ook de muziek
heel langzaam wegsterft is er pas tijd voor langdurig
applaus... De ervaring zélf van wel zo'n buitenaardse
schoonheid... Geroep en gefluit houden nog lang aan.

Dakoyria, 29 februari 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 29-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Wat een balletvoorstelling met bijpassende muziek zoal bij toeschouwers teweeg kan brengen. Even in een onaardse sfeer verkeren De waardering houdt heel lang aan. Dakoyria, 29-2-2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ballet’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.