Toren van kijkzand

Valentijn

Rotsen vermalen
Tot verbrokkeld steen
Opgeschept uit dun water
Hoe dieper des te meer kwel
Uit zoute golven gedolven
Op het strand

Met de vlakke hand
Pannenkoekjes die gestapeld
Een gotisch wonder vormen van
Pieken, druipers en pinakels
Door zon en zeewind gestold

De rug gebogen, gedwongen door
Verbeelding op zoek naar de grens
Van zwaartekracht, torenhoog kijkzand
Totdat de zee haar vloedlijn verlegt

Een gestolde droom zakt ineen
Tot een horizontaal fatum
Waar eens iets was is nu niets
Dan schuimend water

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Toren van kijkzand’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.