Aarzelingen

Valentijn

Eh
Zal ik beginnen eh
Of ben ik al begonnen eh
Meestal begin je bij het begin toch?
Maar ik denk dat ik al wat verder ben eh
Nou ja dan begin ik maar opnieuw

Hoewel mijn gebit niet meer volledig is
Sta ik vaak met een mond vol met tanden
Dan komt de weifelduivel om de hoek
En zaagt aan alles waarop ik zit

Draagt mijn stem wel ver genoeg
Praat ik niet te snel
Is het niet te vaag wat ik beweer
Is het speels of klinkt het als gezwoeg

Daarom maar op zoek gegaan naar
Manieren om mijn twijfels te beteugelen
Een cursus zelfvertrouwen leek me wel geschikt
Niet meer door scrupules en scepsis laat overvleugelen

Ik heb me bij de onlinecursus aangemeld
Ineens veel twijfelaars om me heen
Dat leek me niet zo’n goed idee
Ik heb veel goede raad gekregen

Als eerste heb ik de glimlachzalf aangeschaft
Dat smeer je op je wangen waardoor
Je mondhoeken naar boven gaan wijzen
Het kostte wat euro’s maar dan heb je ook wat

De kern van mijn persoonlijkheid, daar moest ik naar op zoek
Positief denken, omarm je prachtige kwaliteiten
Gebruik je intuïtie, zoek blije mensen op,
Hak knopen door, maak niet uit welke

Ik leef nu met lef, ben gediplomeerd zelfverzekerd
Beschroomd en bedeesd zijn, in dubio staan
Weifelend wikken en wegen, dat mis ik nu wel een beetje,
Tja, zoeken naar zekerheid, heb ik er wel goed aan gedaan?



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aarzelingen’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.