Een koeler weertype

Dakoyria

Bij dit koelere, regenachtige weer lijkt het alsof
'het leven' zoals vanouds bekend, opnieuw
aanstormt Gehaast voelt het vertrouwd aan
Eigenaren met hun honden zie ik snel voorbij
schieten Auto's voeren al hun lichten nu regen
het duister sneller laat in voortdurend gieten

Gezellig klinkt wel het getik tegen de ruiten...
De warme maaltijd en t.v.-sport wachten , laten
nattigheid liever buiten
De dag is weer naar tamelijke tevredenheid
volbracht en heeft in tijdsduur afdoende gestraald.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een koeler weertype’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.