Een dag

Joris Olivier



Het regent,
en gisteren regende ’t ook,
en morgen,
dan verwachten ze ‘t weer.

Maar ach,
wat kan ’t schelen,
binnen is ‘t lekker droog,
net als gister en morgen ook.

Buiten gaat een verzopen kat,
klagen doet ie niet,
doet ie trouwens nooit,
zit niet in diens aard.

Ik klaag evenmin,
heb ’t binnen best naar de zin,
kachel brandt,
krantje, kopje thee bij de hand.

Morgen ’n nieuwe dag,
‘n dag ‘k nooit eerder zag,
geen idee wat die brengen zal,
misschien d’ ultieme liefde wel.

Ik ben ‘n onverbeterlijk optimist,
die zich af en toe wel vergist,
altijd recht toe en aan,
ben best tevree met m’n bestaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een dag’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.