Beslagen ruiten: condens!

Dakoyria

Bij het binnenkomen van mijn woonkamer rek ik me
eens heerlijk uit Heerlijk heb ik geslapen, maar ik zie
wel menige beslagen ruit Het stemt niet bepaald
vrolijk maar ik bedenk alras dat ook dit verschijnsel

bij de herfst wel past Een en al condens die dan later
weer verdwijnt Wat rillerig trek ik een heel dik vest aan;
eer de zon haar best weer doet en geleidelijk verschijnt
Nu weer andere zaken te zien en te beleven;

naar buiten gaan is er het streven!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Beslagen ruiten: condens!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.