Je ging gewoon naar 'Ome Jan'

Dakoyria

Je ging geregeld naar de buurtwinkel,
een levensmiddelenzaak Bemand door
de man met de naam 'Ome Jan'
Op een hoek gesitueerd, hij boerde goed
en uiteindelijk zelfbediening geïntroduceerd
Niets meer aan hem verschuldigd zijn, nooit
meer het beruchte boekje Boter bij de vis
zogezegd voortaan Aan een kale muur buiten
enige automaten die extra plezier deden
ontstaan. Rolletjes kleine dropjes of pepermunt,
ieder het zijn wel gegund Een sigarettenautomaat
en een met plastic balletjes, waarin juist een mini-
speeltje gaat Buurtjongens hadden die al gauw
gesloopt De winkelier scheldend en tierend van
de kook... Ach ja, het gebeurde gewoon in die tijd
De daders vertrokken onopgepakt en láchend om
hem die je in je zak stak! Wel zo mooi om die
'ouwe' te grazen te nemen! Zij kenden geen enkele
spijt, aten zich vol aan kauwgom, puur voor de lol!
De straten raakten zo ongeveer vol van die lekkernij
De jeugd in de wijk wel zo zielstevreden en blij!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 08-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een geschetst beeld van een wijk en haar bewoners waar iedereen elkaar kende, de winkelier een oude bekende was...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je ging gewoon naar 'Ome Jan'’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.