Indianen traden op in de straten

Dakoyria

Het is alweer een lange tijd geleden dat Indianen
overal in plaatsen streden om erkenning van hun
eeuwenoude taal en muziek Hun woorden,
onuitsprekelijk en niet te verstaan klonken daarbij
even uniek

Allen tamelijk klein van stuk gebouwd, gehuld in
fraaie, authentieke kledij Ik ging er vaak voor hen
op uit zoals zo velen Dik aan mensen was er de rij
Kennelijk gaven gemeenten toen dan permissie
Ik zag en hoorde ook andere Indianengroepen
spelen en zingen elders Mensenmassa's daarbij!

Met niets te vergelijken kocht ik me uiteindelijk een
CD. Niet geheel vrij van commercie maar dat mocht
'm de pret niet drukken... Helaas inmiddels compleet
uit het straatbeeld verdwenen Thuis de nog aan hen
herinnerende CD, dat wil van tijd van tijd heel best
lukken!

Dakoyria, 20-1-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Toendertijd traden Indiaanse groepen uit Zuid-Amerika op in de straten van menige plaats. Wel verschillende groepen en hun muziek was authentiek, hun eeuwen- oude taal onverstaanbaar, gekleed in bij hen behorende kleuren. Mannen, klein van stuk maar groot in hun performance... Opeens was dit gegeven weer voorbij... Waardoor? Ik kocht me hun CD.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Indianen traden op in de straten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.