INLOGGEN
«»

Anders is een gift

Soms zit ik uren te piekeren in mijn bed,
ik worstel met de vraag of ik het in de toekomst wel red.
Ik ben aardig en kan de mooiste dingen creƫren,
maar dat mag ik al niet proberen.
Ik ben slim en heb alle papieren,
maar ze zien toch alleen maar mijn kieren.
Negatief elke keer,
maar ik kan zoveel meer!

Het duurt misschien langer om mij wat te leren,
maar bedenk dat ooit het tij zal keren.
Dan kan ik snel en mooi opbouwen,
zal uw dan eindelijk van mij houden?
Denk soms even anders dat is waar het in het leven over gaat
dan ben ik niet meer de duren jongen van de straat!

Werk toch naar die dromen,
daar kunnen de mooiste dingen van komen.
Laat je niet remmen door tegenslagen,
er zal er echt wel een de gok wagen.
En dan lach je naar dat negatieve stuk,
want jij vond je roeping en geluk.
Anders zijn is geen straf of een bezwaar,
het is een gift echt waar.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mino
Actief sinds: 06-04-2015Informatie bij het gedicht:

Ik hoop dat jullie ogen worden geopend. Want mensen die anders zijn hebben deze maatschappij gemaakt Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Anders is een gift’ van Mino zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.