Uit niets

Joris Olivier



In het goud-roze ochtendlicht
rijst mijn Venus uit de zee omhoog.
Op haar borsten glinsteren diamanten,
mijn ogen verblinden en adem beneemt.

Haar lach klinkt als het klingelen
van lieflijke belletjes van ‘n arrenslee.
Haar mond en lippen zijn verlokkende
sirenen, die mij doen zwichten voor haar.

Dan als een donderslag uit niets
verdwijnt zij weer in de blauwe zee,
neemt al mijn mooie illusies weer mee,
blijf alleen achter met een verloren beeld.

Elke ochtend sta ik op het strand
te wachten op Venus komst uit de zee.
Elke keer weer een illusie meer,
ik weet ze komt nooit weer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uit niets’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.