INLOGGEN
«»

Mijn AOW.





Er is geen land waar ik niet zou willen wonen
overal voel ik mij thuis
zo lang als ik mij kan wassen en verschonen
en mij kan kammen zonder luis.

Zolang als dat mijn banksaldo `t toelaat
geeft `t niet waar of mijn huisje staat
ik pas mij aan aan alle waarden en normen
en zal aan geen wetten tornen.

Welk land is mij om `t even
als ik er maar rijkelijk kan leven
want voor een leven van kommer en kwel
daar pas ik voor en zeg ik dank je wel.

Dus geeft het niet waar mijn huisje staat
als ik maar in weelde baad
met een tuin als het hof van Eden
waarin in ik in een koets wordt rond gereden .

Aan alle omstandigheden pas ik mij aan
als het mij maar goed zal gaan
maar ontbreken mag het mij aan niets
ik belief steeds een auto en geen fiets.

Overal wordt brood gebakken
dus waarom zou ik gaan hakketakken
ik ben overal tevree
als ik maar lang en rijkelijk mag genieten van mijn AOW.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn AOW.’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.