Diepgravende vertelsels

Paul Duyvesteyn

Een paar schoenen achteloos neer gevleid
Versleten liggen ze in het gras, hun drempel naar het einde
Door regenval ligt er in één schoen een plasje water
De andere schoen heeft een afgebroken veter

Zijn ze getuigen van een plotselinge vlucht
Of zijn ze in de schemer van verwaarlozing opgenomen
Of zijn ze wegens slijtage en ouderdom gevoelloos afgedankt
Of zijn ze daar omdat de eigenaar met nieuwe schoenen nieuwe avonturen wilde aangaan

Zijn ze ooit met trots bevoet en hebben ze de eigenaar op vele paden gedragen
Is de eigenaar verbolgen omdat een veter is stuk gegaan

In de loop der tijd hebben ze talrijke verhalen verzameld
Bij nadering kun je nog flarden van hun diepgravende vertelsels opvangen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 09-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Diepgravende vertelsels ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.