Bloemenmand

Paul Duyvesteyn

Op ritme van zeegolven deint een groep sterns
Plots stijgen ze eendrachtig met sierlijke vleugelslagen op
Koperzwarte kopjes tekenen tintelend af tegen hun verendos,
dat als een pas gestreken wolkenwit laken boven water wappert,
wervelend zonlicht op het strand spiegelend
Gezamenlijk duiken deze visdiefjes met grote snelheid steil naar beneden,
grijpen met scherpe snaveltjes visjes uit het woelige water

Zij tuurt over zeese einder, blootvoets op zandstrand staand
dit betoverend vogeltafereel bewonderend
Zij versmelt met maanritme
dat zeewater over haar voeten doet stromen
Zij wil haar erfgoed eeuwig beschermen,
schept zeezand en venusschelpen in een rietrode bloemenmand
Met zand bouwt ze rondom een solide duin,
deze schaalschelpen als begroeiing gebruikend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bloemenmand ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.