INLOGGEN
«»

De kooi

Daar komt hij
wees gerust
het ziet je niet
het gaat aan je voorbij

veilige kooi in
de vochtige hoek
steekt de rilling op

daar ginder
een narcissen veld
zij pletten de aarde met
wortels als klauwen

je wacht omringd door
kloppend gebonk
ruikt de vette geur uit
de kelken

bruter dan de bittere mist
zuigt het de zoete nevel naar zijn
hongerige zucht

in afwachting van het
oorverdovend applaus
de spiegel bedriegt zijn
vragende poelen

kwellende demonen zuigen
aan het koude wezen
ruw

het masker breekt van de
holle kassen
diep waar het woud in
moeras overgaat

krijsende de raven lachen
gekust door
vergane nimfen

de kooi opent zich
warme zeelucht
flirt met haar blozende wangen

de narcissen komen op


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Donna
Actief sinds: 14-02-2018Informatie bij het gedicht:

Narcistische persoonlijkheid Partner Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De kooi’ van Donna zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.