Zo heel erg beklemd en bang

Dakoyria

Elke ochtend weer sta ik beklemd en bang weer op
Ik slaap nog wel goed, dat mag iedereen weten
Bij het vorderen van de dag ik de t.v. graag nog wat
uit zag... Is het erg egoïstisch wat ik doe?

Och, al die heftige oorlogsbeelden Ik kan er niets
mee en voel me later wel zo hondsmoe...
Je trekt dan maar je portemonnee, heel veel meer
zit er voor jou privé absoluut niet in

Je volgt ter eigen bescherming 1 á 2 keer per dag
het nieuws, je voelt je toch ook wel veplicht
Is dit gedrag voor dat arme, geteisterde volk dan
heus een gewin?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo heel erg beklemd en bang’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.