INLOGGEN
«»

ik gooi mezelf in het diepe

ik ben bang dat ik verander
want ik zoek de risico’s op
en ben niet langer zoals ik was

ik gooi mezelf in het diepe
de zwembandjes nog op de kant
en maar hopen dat ik drijf

of zou ik toch kunnen staan
en is die verre bodem dichterbij
de oceaan toch een zwembadje

alles schreeuwt dat ik stil moet staan
maar zo kom ik nooit verder
want lopen is vooruitgang

en dan kun je vallen, ja
ik ben te vaak gevallen
maar misschien vind ik nu balans

ik weet dat ik dit nodig heb
en ik denk dat ik kan zwemmen
maar mijn gevoel, het kilt me

want jij bent mijn water
en ik nog altijd een mens
dus ik kan verdrinken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-05-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zomaar-Iemand
Actief sinds: 20-04-2014Informatie bij het gedicht:

Ik heb nu een vriendje dat ik genoeg vertrouw om me kwetsbaar op te stellen, maar zowel houden van als kwetsbaarheid maken me heel bang voor de pijn die komen kan. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ik gooi mezelf in het diepe’ van Zomaar-Iemand zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.