Een bij in huis

Dakoyria

Een bij-achtig beest is zomaar ongezien
bij mij thuis geweest!
Voor ik me dat goed en wel realiseerde,
gaf ik 'm een flinke mep: raak!

Beschermde dieren toch en ik die mijn
impulsieve actie niet tijdig staak...
Kort daarna is er vrijwel meteen schuld-
gevoel daar

Een vorige, pijnlijke bijensteek herinner
ik me maar al te goed
Ook toen was er in een reflex mijn
antwoord en met uiterste spoed.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een bij in huis’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.